В Севлиево официално бе открит сезон 2016 на Amateur Tennis Bulgaria

от в 12:54 на 11.04.2016
Венци Димитров

15 жени и 19 мъжки двойки в две категории откриха сезон 2016 от Amateur Tennis League в Севлиево. В първия ден на KIRSCHBAUM Open 2016 беше предвидено да приключат двата формата, а в неделя да се изиграят смесените двойки. Валежите в страната обаче осуетиха намеренията на зажаднелите за тенис любители от цялата страна.

В ранните часове на 9 април две от групите при жените изиграха своите мачове на кортовете на ТК “Габрово”, а останалите 2 и мъжките двойки стартираха надпреварите в групите на базата в Севлиево.

След около 3 часа игра и след няколко изненади станаха известни и първите 1/4 при жените и мъже – група "250", както и 1/2 финалистите в група "500".

Безапелационно и с по 3 победи в групите се класираха Антоанета Маркова, Гергана Николова и Нела Недевска, а последната 1/4 финалистка Габриела Михайлова от Казанлък измъкна победата над Ани Тенева и така с две победи зае първо място в групата. Останалите 1/4 финалистки с по една загуба в групите бяха Павлина Господинова, Анелия Тенева, Ива Дарданова и Веси Клисурова.

От четирите срещи успяха да приключат само три, като за 1/2 финал се класираха Антоанета Маркова срещу Павлина Господинова, надиграли в оспорвани мачове съответно В. Клисурова и Г. Михайлова със 7:6 и 7:5.



В третия 1/4 финал Гери Николова отстрани представителката на домакините с категоричното 6/0 и очакваше победителката от мача Анелия Тенева Нела Недевска, който така и не успя да се изиграе. При така стеклите се обстоятелства, единствено този формат може да бъде приключен и организаторите дават възможност на участничките да изиграят своите срещи в удобно за тях време в следващите 35 дни считано от днес. За официален резултат от мача между тях ще бъде приет и всеки такъв, който би могъл да се случи на някой от предстоящите тенис турнири във формат сингъл жени в страната.

Дебют в турнирите на Amateur Tennis Bulgaria направиха и Радослава Занкова, Юлия Ангелова и Виолета Джендова, а Цвета Тодорова получи контузия и не можа да продължи с участието си.

Група "500" иначе трябваше да противопостави Чавдар Иванов и Слави Делчев срещу Мирослав Недевски и Цветан Бешевишки и съответно Евлоги Вълчанов/Ники Джонджоров срещу Мартин Дачев и Живко Жеков от Габрово, които изненадващо или не победиха двойката Иванов Делчев в мач от груповата фаза.



В група "250" до 1/2 финал се класираха пионерите в аматьорския шампионат Виктор и Петко Петрови от Тетевен срещу Станислав Савев/Sax-a и Мартин Николов а в другата половина Венци Киров и Асен Бояджиев очакваха победителя от неизиграният мач между Петър Славчев и Георги Кушев/Наско Атанасов/Мариян Бояджиев. Много добро впечатление с играта си оставиха и отпадналите двойки от Казанлък З. Караиванов и М. Стоянов, както и С. Мирев и С. Милев.

За огромно съжаление на всички не можа да се проведе и предвиденият за неделя турнир по смесени двойки, за който имаше заявени 19 двойки от цялата страна.

Така официално бе открит сезон 2016. Очакваме най-нетърпеливите в Правец, за тазгодишното издание на Easter open във формати сингъл жени, сингъл мъже и смесени двойки точно на Великден – 30 април/1 май.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В Севлиево официално бе открит сезон 2016 на Amateur Tennis Bulgaria Венци Димитров
Теми:  
аматьори | аматьорска лига | аматьорски тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook