В Правец се проведе поредният турнир от Amateur Tennis Bulgaria

от в 14:31 на 02.05.2016
Венци Димитров

През изминалия уикенд 19 души взеха участие в специалното великденско издание от шампионата на Арена Тенис и Amateur Tennis Bulgaria в Правец.
Мрачното време в събота наложиха отлагане на започването с 3 часа, но това не попречи на нaй-големите ентусиасти да се включат в подсушаването на кортовете, вместо традиционната загрявка.

Мъжете бяха разпределени в две групи, което им осигури минимум по 4 мача. В група А, Цветан Цветанов не допусна нито една загуба и естествено излезе на челна позиция. В борбата за второто място Йордан Пичуров измести с малко по коефициент Виктор Петров от Тетевен, което му осигури място на полуфинала срещу Никос Панетимитакис. Той, от друга страна излезе също без загуба от групите. Вторият от група B – Тома Пойрязов застана на полуфинала срещу Цветан Цветанов след само една трудна за преглъщане загуба от Никос.

Добри впечатления с играта си и спортсменското си поведение на корта оставиха още Патрик Вълчев, Илиян Гайдарски, Георги Гечев, Цветомир Ценков и Иван Златанов.



Двата полуфинала се играха в съкратен формат до 4 гейма. Независимо от резултата 4:0 за Никос срещу Данчо Пичуров, това беше един много красив мач за гледане.

В другият полуфинал Тома поизмъчи малко Цецо Цветанов, но все пак той се класира за финала след един пробив и резултат 4:2.

Финалът между Никос и Цветан беше истинско зрелище. След като поведе с 3:1, Цецо рязко загуби концентрация и няколко точки, наглед лесни за него но записани в актива на Никос, като че ли “обърнаха” мача в негова полза. От тук до края Никос даде на Цецо още само един гейм и триумфира с шампионската титла.

При жените се игра на принципа "всеки срещу всеки". С 4 загуби, но добро впечатление и приятелско поведение дебютира и Силвия Бобуранова от Велико Търново. Независимо от тежките за нея загуби, тя запази висок духа си и обеща да започне подготовката си за следващия турнир веднага след прибирането си в града на болярите.



С 3 и 2 загуби на двете трети места се класираха съответно Биляна Караманолева и Ива Дарданова, като по време на последния си мач срещу Веси Клисурова Ива получи схващане в областта на стъпалото.

В последният мач от групите, една срещу друга с по 3 победи се изправиха Анелия Тенева и Веселина Клисурова, които в своеобразен финал трябваше да определят шампионката. След изтощителните мачове в групите, като че ли на Веселина й бяха останали повече сили и това доведе до резултат 6:2 в нейна полза.

Ден втори…
5 страхотни двойки бяха включени отново в обща група и игра “всеки срещу всеки”. Абсолютно безапелационно с 4 победи шампиони на пролетното издание на турнира в Правец станаха Елвирас Вергиева и Борислав Константинов.

Само с една загуба, Ани Тенева и Цецо Цветанов затвърдиха вицешампионските си титли и обраха всички втори места на турнира, заедно и поотделно.

Двете трети места заеха съответно представителите на домакините Надя Кошинска и Атанас Костов и Веси Клисурова и Едиз Батран.



На 5-то място с 4 загуби се класираха Биляна Караманолева и Иван Златанов, като в последната точка, в последния гейм на закриващия ден, Биляна направи тежка контузия на коляното и това навярно ще я извади за дълго от турнирните мачове през сезона.

Записването за следващия турнир от календара ни за 2016 – DOUBLES TOUR /YAMBOL Open е отворено. Може да заявите участие по телефон или ел.поща, като може да се възползвате от 10% отстъпка при заплащане на таксата за участие online.

10% отстъпка можете да получите и ако заявите КЛУБНА КАРТА – ACTIVE, която можете да получите на място по време на всеки от турнирите ни или чрез куриер. Годишната такса за стандартна карта е 15 лв и ви дава перманентна отстъпка от таксите за участие и пазаруване в e-магазина на arenatennis.bg от края на м. Май. Повече за общите условия за ползване на клубните карти можете да прочетете ТУК.

Очаквайте в четвъртък актуализираните ранглисти за 2016 и обновена галерия със снимки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В Правец се проведе поредният турнир от Amateur Tennis Bulgaria Венци Димитров
Теми:  
аматьори | аматьорска лига | аматьорски тенис | национална тенис лига

Коментари





Следвайте ни в Facebook