Правилник за провеждане на турнирите на Amateur Tennis Bulgaria 2016

от в 14:40 на 08.03.2016
Венци Димитров

За провеждане на тенис турнири за аматьори и любители (мъже и жени), организирани от Арена Тенис, Amateur Tennis Bulgaria и техните партньори.

1. Дати и места за провеждане на турнирите – виж календара на Amateur Tennis Bulgaria

2. Такси за участие за сезон 2016:

– Турнири по единично клей- 20 лв./участник, hard – 25 лв./участник

– Турнири по двойки – клей- 20 лв./участник, hard – 25 лв./участник

– Турнири по смесени двойки – клей- 20 лв./участник, hard – 25 лв./участник

– Отборни турнири – клей- 15 лв./участник, hard – 20 лв./участник

– Паралелно участие в 2 турнира – единично/двойки или двойки/смесени двойки – клей- 30 лв./участник, hard – 35 лв./участник

Освободените от такса участници ще бъдат информирани персонално.
Притежателите на членски/клубни карти ползват 10% отстъпка при заплащане на таксите при представяне на валидна персонална карта с магнитен носител/чип.

В заплатената такса участие са включени наем за ползване на игрище, наем за използване на топки, такса за организация, такса за главен съдия, медицинско обслужване/при възникнала нужда/.

В таксата за участие НЕ са включени: Застраховка, транспорт от и до мястото за провеждане на турнира, разходи за спане, храна и напитки, разходи за наплитане на ракети, разходи за организирани мероприятия, коктейли, освен ако не е обявено друго.

3. Записване за участие – извършва се най-късно до 20.00 ч. в деня, предхождащ турнира на [email protected] или на обявените за целта телефони.

Схемите и програмата за провеждане на конкретния турнир ще бъдат качвани на страницата на Amateur Tennis Bulgaria непосредствено след изтеглянето на жребия и изготвяне на програмата за първия турнирен ден.

4. Начало на турнирите – 9,30 ч., освен ако не е обявено друго.

5. Критерии за участие – могат да участват всички, които отговарят на следните критерии:

– са родени преди 01.01. 2001 г.

- *не са участвали в състезания от календара на БФТ след 2005 г;

– не са действащи състезатели, треньори, инструктори, учители или студенти по тенис, на възраст под 35 години;

* Настоящи състезатели, треньори, инструктори, учители или студенти по тенис, които имат навършени 35 години към 01.01.2016 г и/или са участвали в състезания от календара на БФТ след 2005 г; могат да участвуват САМО в турнирите от категория 500 и ще бъдат поощрявани с парично-предметни награди, но няма да получават точки за ранглистата и крайното годишно класиране.

** В турнирите, в които Amateur Tennis Bulgaria е само медиен партньор и съорганизатор, правилата се определят от организаторите на турнира и гореизброените критерии не важат. Резултатите от същите НЕ участват за генералното класиране.

6. Категории, ранглисти, формати и дивизии

– Турнирите са във формат МЪЖЕ ЕДИНИЧНО, ЖЕНИ ЕДИНИЧНО, ДВОЙКИ МЪЖЕ, ДВОЙКИ ЖЕНИ, СМЕСЕНИ ДВОЙКИ и ОТБОРНО и са публикувани в календара на лигата;

– Форматите на отборните турнири се обявяват до 30 дни преди провеждането им.

– Участниците НЕ СА разделени във възрастови групи.

– Участниците СА разделени по демографски показатели: ЖЕНИ, МЪЖЕ и СМЕСЕНИ ДВОЙКИ/ОТБОРИ;

– Право на участие имат всички навършили 15 години, които отговарят на условията описани в т.5;

- През 2016 г. всички турнири по двойки ще бъдат в 2 категории – 500 и 250, съответно за мъже и жени:

В края на всеки сезон се провеждат мастърс турнирите за двете категории, като по подразбиране се класират първите 8 по ранглиста от сезона, а за останалите 8 места се провеждат квалификации, които трябва да завършат най-късно в последния петък, преди обявената дата на турнира.

Ранглистата в началото на всеки нов сезон се формира, като за всеки участник точковия актив се редуцира до 10 % от общия брой точки в края предходната година.

7. Точкуване:

– Участие в турнир – 10 т.
– Класиране за 1/8 финал – 25 т.
– Класиране за 1/4 финал – 50 т.
– Класиране за 1/2 финал – 90 т.
– Финалист – 150 т.
– Шампион – 250 т.

При игри на двойки и смесени двойки и двамата участници получават равен брой точки.При схеми на двойна елиминация, за точкуване се взема предвид долната част на схемата.

Точките натрупани от игрите на двойки и смесени двойки се натрупват САМО в ранглистата за съответния формат.

При участие в двойка/смесена двойка се събира общият брой точки на участниците и се формира точков актив, който може да има роля в определянето на поставените състезатели за съответния турнир.

Участието в отборни турнири НЕ носи точки за генералното класиране и не се отразява в калкулирането на точков актив за официалната ранглиста.

8. Правила и схеми

– При набиране на брой желаещи за участие до 12 души/двойки/ включително, се играе в 4 групи, като в групите се играе нормален сет до 6 гейма, всеки срещу всеки играч. В турнирите по двойки/смесени двойки се играе без точка за предимство /advantage point/, освен ако не е упоменато друго. Първите двама от всяка група преминават напред на 1/8 финали, където се играе на директна елиминация до края на турнира. Ако броят на спечелените точки на няколко играчи в групата е равен, се взима предвид съотношението спечелени / загубени геймове в мачовете от груповата фаза, при евентуално ново равенство се взема в предвид директния двубой между тях.

– При повече от 12 желаещи/двойки/ се играе в групи максимум до 5 участника, или в схема на двойна елиминация по време на целия турнир.

– За поставени състезатели се приемат първите 8 от ранглистата за 2015 г. При игра в групи съответно ще има по един поставен в група, останалите ще бъдат изтеглени на произволен принцип.

9. Съдийство и медицински грижи.

– След изготвянето на регламента ще бъде обявяван и главният съдия/Supervisor/ за всеки един турнир. Той е единственото официално лице, което има право да обявява промени в мачовете, регламента и/или наредбата. Всички действия на участници, спонсори, поддържащ персонал, съорганизатори и медии трябва да бъдат съгласувани и синхронизирани с него.

– На всеки турнир ще бъде осигурено квалифицирано лице за оказване на медицинска и терапевтична помощ.

10. Настилка, топки и други.

– Турнирите се провеждат на настилки тип КЛЕЙ и GreenSet.

– Официалните топки на турнирите се определят индивидуално за всеки турнир, с изключение на турнирите, за които предварително е определено друго.

-Важно: Турнири, организирани от други алтернативни аматьорски лиги, клубове, сдружения и асоциации могат да бъдат включени в генералното класиране и да важат за точкуване, ако са обявени официално на страницата на Amateur Tennis Bulgaria поне 30 дни преди датата, обявена за начало на турнира и отговарят на условията на този правилник.

11. Награди

– За всеки от турнирите ще бъдат определени нематериални/а в някои случаи и материални награди за първите 2-ма /или отбора/в крайното класиране.

– За всеки от турнирите ще бъдат предоставени спортни купи, плакети и/или медали за първите 4-ри състезателя/или отбора/ в крайното класиране. Възможни са промени и определяне на допълнителни бонуси и награди за всички или част от участниците, според указанията на спонсора на конкретното събитие.

12. Годишни награди

*Ще бъдат обявени до 30.04.2016 г.

Право на участие за разпределението на годишните награди имат всички участвали най-малко в 4 турнира от лигата и натрупали достатъчен актив от точки за по-предно класиране. Големите годишни награди ще бъдат общо 2 и се раздават на първите двама жени и мъже с най-много точки, сумирани от всички формати на игра на участника.
Победителите от форматите двойки жени, двойки мъже и смесени двойки ще получат утешителни предметни награди;
Наградите ще бъдат еднакви за участниците по демографски критерии, но различни и съобразени по категории. Годишните награди ще бъдат раздадени в последната събота на Октомври 2016 по време на провеждането на мастърс турнира

* Участието в турнири на двойки и смесени двойки не се награждава отделно в края на годината.
** Участие в мастърс турнира и спечелването му не гарантира спечелването на голямата годишна награда.

*** Организаторите и техните партньори нямат право на участие в разпределението на годишните награди

Приятна игра и успешен сезон 2016.

* Организаторите на турнирите и техните партньори си запазват правото да променят горепосочените правила за провеждане на турнирите, като всички промени се извършват преди неговото начало и със знанието на всички участници.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Правилник за провеждане на турнирите на Amateur Tennis Bulgaria 2016 Венци Димитров
Теми:  
аматьорска лига | аматьорски тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook